> INTERIORS
plans

 

LS Renovation
University City, Missouri

The client requested that the house, built as a spec project by a developer and never occupied, be completely renovated to better accommodate the client’s lifestyle, art and furnishings. The interior was organized around an existing central atrium open to the sky that had its shape simplified and finished as a Japanese garden. In the rest of the house, walls were removed selectively, openings were enlarged wherever possible, and windows were added to improve the flow of the spaces and the quantities of natural light.

 

AWARDS:

• First Place Winner, Large Remodel (greater than 1,000 square feet)
At Home St. Louis Magazine Architect & Design Awards 2009

Jury Comments:

" Super chic! "

"Nice to see a project that creates more solid walls."

"The rock garden/atrium works well."

" The furnishings work well with the finishes."

 

• First Place Winner,
Best Contemporary Design
At Home St. Louis Magazine Architect & Design Awards 2009

Jury Comments:

" Good clean stuff. The atrium works. Good spatial relationships."

"Sleek. Well edited."

"Modernist with consistent narrative throughout."

 

IN THE NEWS:

• "Architect & Design Awards 2009"
At Home St. Louis Magazine, November/December 2009

 

 

back to projects
go home

photography:
Alise O'Brien