William Shearburn Gallery
Dorchester Building
665 S. Skinker Boulevard
Saint Louis, Missouri

A new location and our second project for this client was created on the ground floor of a buildng that faces the west side of Forest Park. The location, a former restaurant, includes gallery spaces,a conference area and library, two private offices and a back-of-house art storage area.

The existing concrete floor slab was ground and polished, and where possible, the underside of the second floor’s concrete slab was used as the finished ceiling, revealing the original form marks. Other finishes include plywood backed gypsum board walls with a 5/8-inch continuous reveal top and bottom.

AWARDS

• First Place: Commercial Space, Retail, St. Louis At Home Magazine 2015 Architect and Designer Awards

Gallery website

back to projects
go home