Eye Institute of
St. Louis

Clayton, Missouri

Renovation of a commercial space to create offices and a retail space for an ophthalmologist in Clayton, a suburb of St. Louis.

A waiting room with reception desk, and a retail display area with custom designed furniture are divided from the exam rooms, lab/storage and administrative offices by a canted birch veneer wall used for display of eyeglasses and other eyeware accessories.

 

AWARDS:

• 1995 Citation Award for Excellence in Interiors
AIA/CPC Design Awards, St. Louis Chapter AIA

Jury Comments:

" The use of glass for horizontal surfaces is quite appropriate for this project type."

" The splayed wall encourages people to approach it."

" The careful detailing elegantly reinforces the overall concept."

 

 

back to projects
go home